Wish Upon A Leprechaun voi toteuttaa toiveen jättipotista

Uskomukset ja kansantarinat tuovat elämään salaperäisyyttä ja kutkuttelevat mukavasti uteliaisuutta. Jokaisella maalla on varmasti omat versionsa varjoissa ja puiden katveissa hiiviskelevistä olennoista, jotka ovat milloin tonttuja, milloin maahisia tai peikkoja. Tämän päivän elämänmenoon koti- tai saunatonttuja on vaikea hymähtelemättä yhdistää, mutta ennen vanhaan niihin uskottiin vähintään puolitosissaan, ja ainakin kaiken varalta vietiin kupillinen puuroa saunan rappusille iltaisin. Söi puuron sitten siili, kissa tai kotitonttu, niin joka tapauksessa tyhjentyvä kulho jätti auki mahdollisuuden sille, että tonttutarinoissa hyvinkin piilee totuuden siemen.

Joissakin maailmankolkissa taikauskoisuus on tiiviimmin kuin muualla kasvanut osaksi kulttuuriperintöä, ja onnellinen vihreä saari Irlanti on yksi sellaisista paikoista. Paikallisten mukaan irlantilaiset metsät, niityt, rannat ja vehreät rinteet suorastaan kuhisevat salaperäisiä kulkijoita, joista tunnetuin on pieni, vihreäasuinen vanha mies eli leprekaani. Uskotaan, että leprekaanit tekevät kenkiä, ja piilottavat arkullisia kultakolikoita sateenkaaren päähän, ja mikäli moisen otuksen saa napattua kiinni, he toteuttavat toivomuksia ja maksavat itsestään kultarahoilla lunnaat. Kovin yleistä sellainen ei tiettävästi ole, mutta jostainhan tarinat kuitenkin alkunsa saavat, eikö totta?

Leprekaanien edesottamukset puhuttavat irlantilaisia siinä määrin vielä nykyäänkin, että toki nämä pienet mystiset miekkoset ansaitsevat myös kolikkopeliautomaatin, jota pelatessa heidän vekkulista seurastaan pääsee nauttimaan. Blueprint Gaming on pistänyt pystyyn hauskan slotin nimeltä Wish Upon A Leprechaun. Onnistuneesti irlantilaisteeman ympärillä tanssiva slotti on kuvitettu aiheeseen sopivasti erilaisilla klassisilla onnen kantamoisiin liitettävillä elementeillä kuten kultaisilla hevosenkengillä, kultarahoja täynnä olevilla padoilla sekä sateenkaarilla. Jokaisen kannattaa ehdottomasti kokeilla onneaan ainakin kerran, sillä nyt näyttävät kaikki mahdolliset hyvän onnen osaset olevan käsillä. Ehkä leprekaani odottaa jo seuraavan kulman, tai ainakin pyöräytyksen takana?

Pelin perusteet

Wish Upon A Leprechaun on viittä rullaa pyörittävä, 20 erilaisen voittolinjan slotti. Luvassa on peruspelin lisäksi huikea määrä erilaisia bonustoimintoja, ja koska nyt ollaan tarunomaisessa Irlannissa, sisältää peli luonnollisesti myös progressiivisen jackpotin. Leprekaanijahtiin haluavat varmasti siis niin juuri pelien pariin rantautuneet untuvikot, kuin jo vuosien rautaisen kokemuksen parkkiinnuttamat highrollerit. Kukaan ei varmasti halua jäädä paitsi aarteista, joita slotti parhaimmillaan tarjoilee, ja mikä parasta, ne eivät ole uskomukseen perustuvia legendoja, vaan totisinta totta.

Leprekaanien jäljille upean vihreisiin irlantilaismaisemiin lähdetään asettamalla panokset piippuun. Wish Upon A Leprechaun slotissa pienin mahdollinen panos kierroksella on 0.20 ja vastaavasti suurin on 500. Hajontaa siis riittää, ja voi helposti huomata, että tämä peli soveltuu loistavasti aivan kaikenlaisille kasinopelaajille. Tarkoituksena on saalistaa vähintään kaksi samaa symbolia vasemmalta oikealle luettavalle voittolinjalle, ja mitä enemmän niitä saa, sitä suurempi on tietysti voittopotti.

Symbolit ja bonuspelit

Slotin rullilla pyörii siis erilaisia irlantilaiseen kulttuuriin ja uskomuksiin liittyviä symboleja, joista arvokkaimpia ovat sateenkaari sekä wild, joista saatava voittokerroin on 2-500x. Lisäksi mukana on vähemmän arvokkaita kuvia, jotka tuottavat kertoimeksi jotain neljän ja 300 välillä.

Pelissä on mukana myös Lucky Charms bonuspeli, jonka kuusi erilaista toimintoa aktivoituvat satunnaisesti peruspelin aikana, ja tarjoavat runsaasti lisäjännitystä sekä erilaisia palkintoja. Esimerkiksi The Infectious Wilds voi ”tartuttaa” minkä tahansa symbolin, ja muuttaa sen wildiksi, josta on seurauksena ilmainen lisäkierros. The Colossal Reel puolestaan voi muuttaa kokonaisen rullan suureksi wildiksi, ja jokainen voi tietysti itse päätellä, että sen seurauksena voittomahdollisuudet kasvavat aivan uudelle tasolle.

Wish Upon A Leprechaun slot sisältää myös scattereihin perustuvan bonuspelin, joka aktivoituu peruspelin aikana, kun ruudulle pamahtaa vähintään kolme scatter-symbolia. Ne voivat ilmaantua vain rullille yksi, kolme ja viisi, ja kun näin tapahtuu, pelaaja pääsee valitsemaan yhden viidestä padasta, jotka kaikki sisältävät erilaisen bonustoiminnon. Toiminnot ovat nimeltään Chests O’Plenty, The Nags T’Riches ja Big Money, sekä ilmaiskierroksia tarjoilevat The End O’ the Rainbow sekä The Clover Rollover.

Ja kuten aiemmin mainittua, Wish Upon A Leprechaun slotin kyseessä ollessa sateenkaaren päässä saattaa kuin saattaakin olla enemmän kultaa kuin mitä pelaaja pystyy itse kantamaan kotiin. Peli sisältää nimittäin myös kolmiosaisen progressiivisen jackpotin, joka aktivoituu satunnaisesti kun pelaaja saa lukittua rullille viisi kappaletta Jackpot King -symboleja. Kun näin tapahtuu, pääsee keräilemään kruunusymboleja tavoitteenaan osua yhteen jackpotin kolmesta palkinnosta.

Slotin voittomahdollisuudet ovat siis järkälemäisen massiiviset, ja jo pelkästään niistä kertominen pyrkii nostamaan hien pintaan. Alkaa todellakin vaikuttaa vahvasti siltä, että irlantilaisessa mytologiassa on pakko olla enemmän kuin hippunen todenperäisyyttä, ja onni saattaa hyvinkin odottaa jo seuraavan mutkan takana, valmiina potkaisemaan napakasti ohikulkijan takalistoon. Ja se onnekas voi olla aivan kuka tahansa.

Yhteenveto

Wish Upon A Leprechaun tarjoaa ainakin jo aiemmin irlantilaisteemaa pyörittäviä slotteja pelanneille hyvin tuttua huttua, mutta mikäpä siinä, koska vihreän saaren elämä soljuu eteenpäin tuttujen elementtien voimin. Taikausko ja hyvän onnen metsästys kuuluvat kiinteästi kulttuuriin, ja siellä täällä saattaa törmätä pieniin tonttuoviin, joita paikalliset ovat nakutelleet kantoihin ja vuorenrinteisiin merkiksi siitä, että tonttujen toden totta uskotaan liikuskelevan ihmisasutuksen liepeillä. Koskaan ei voi olla varma miten asianlaita todella on.

Peli tarjoaa peruspelin oheen todella mahtavan määrän teemaa seurailevia bonusominaisuuksia, jotka parhaimmassa tapauksessa voivat johdattaa pelaajan jopa progressiivisen jackpotin päävoiton äärelle. Tunnelma pelissä on tämä huomioon ottaen leppoisa ja leikkisäkin, sillä herttaisen tonttujahdin parissa nousee luonnollisesti myös pilkettä silmäkulmaan.

Leprekaanien jäljille on mahdollista lähteä myös ilmaisversion turvin ilman riskejä häviämisestä, ja se vaihtoehto on näin viihdyttävän ja taitavasti tehdyn slotin kyseessä ollessa myös erittäin houkutteleva. Todennäköisesti slotin mahtavat voittomahdollisuudet alkavat kuitenkin pian tuntua niin vastustamattomilta, että on aika säätää panosasetukset kohdalleen.