Egyptian Magic slot luottaa tuttuun mutta aina yhtä mielenkiintoiseen aiheeseen

Muinaiseen Egyptiin sijoittuvia slotteja riittää vaikka kuinka paljon, ja vaikka kyseessä onkin yksi maailmanhistorian tunnistettavimmista ja mahtavimmista kulttuureista, tulee välillä silti mieleen miettiä milloin liika on liikaa. Vaikka tästä runsaasta ja salaperäisestäkin aihepiiristä riittää ammennettavaa, lipsuvat faaraoita ja sfinksejä vilisevät egyptiläisslotit silti usein vääjäämättä helposti kliseisen ja jossain määrin kuluneenkin puolelle. Toisaalta aina joukkoon kuitenkin vielä yksi uusi tulokas mahtuu, ja tokihan muinainen Egypti faaraoineen, kulta-aarteineen, hautakammioineen ja muumioineen on loputtomasti ihmisten mieliä kiehtova arvoitus ja mysteeri, joka tarjoaa runsaasti mielenkiintoista ja mielikuvitusta kiihottavaa materiaalia kirjallisuuden, elokuva- ja tv-viihteen sekä tietysti myös pelimaailman käyttöön.

Myös Egyptian Magic tuntuu jo alkuun hyvinkin tutulta. Kullan ja sinisen sävyinen värimaailma luo illuusion jossakin syvällä pyramidin uumenissa piilottelevasta, suunnattomia rikkauksia säilövästä aarrekammiosta, jonka seiniin kaiverretut salaperäiset hieroglyfit vannovat hirveitä kirouksia haudanryöstäjiä kohtaan, ja jonka tunkkaisena ja kuivana seisovaa ilmaa ei ole hengitetty tuhansiin vuosiin. Kuka uskaltaakaan ensimmäisenä raottaa kivipaatta kammion suulla, ja astua jalallaan faaraon kammottavan kirouksen armoille?

Pelin perusteet

NeoGamesin tehtaalta ulos maailmaan sukeltanut näppärä Egyptian Magic on viisirullainen videoslot, joka marssittaa esiin tutun kattauksen sfinksejä, egyptiläisiä kissoja ja Gizan pyramideja. Voittolinjoja on yhdeksän. Rullien alta löytyvässä paneelissa majailevat pelin hallintapainikkeet, joista pääsee asettamaan suoraan maksimipanoksen, tai vaihtoehtoisesti jonkin muun haluamansa panoksen kolikon arvolla 0.01 ja 10, valitsemaan käytettävät voittolinjat, ottamaan käyttöön Autoplayn, ja kun kaikki on valmista, pyöräyttämään rullat käyntiin Spin-painikkeesta.

Peli on siis erittäin helppokäyttöinen, ja kokemattomampikin pelaaja pääsee nopeasti jyvälle toiminnoista. Asiasta epävarmojen kannattaa hyödyntää maksuton demoversio, jonka avulla peliä voi kokeilla ja sen kiemuroihin tutustua kaikessa rauhassa ilman talletus- tai rekisteröitymispakkoa. Mutta kuten sanottua, missään tapauksessa välttämätöntä se ei ole onnistuneen lopputuloksen kannalta.

Egyptian Magic slotista on saatavilla versio myös mobiilikäyttöön, ja näin älylaitteen käyttöjärjestelmästä huolimatta pyramidien seassa tapahtuvaan aarrejahtiin pääsee osallistumaan myös tabletilla ja älypuhelimella milloin tahansa myös kodin ulkopuolella liikkuessaan.

Symbolit ja erikoistoiminnot

Egyptiläinen estetiikka ja sen tutut symbolit ovat mitä ovat, joten vääjäämättä aihepiiriin sijoittuvat pelit visuaalisen annin osalta toistavat itseään. Myös Egyptian Magic slotissa, kuten sanottua, rullilla pyörivät pyramidit, scarabit, sfinksit, faaraot, kobrat sekä Horuksen silmä. Pyörää on toki vaikea keksiä uudestaan, kuten sanotaan. Kultainen pyramidi on arvokkain saalis, sillä viisi pyramidia tuottaa pelin jackpotin 10 000 kolikkoa. Seuraavaksi arvokkain symboli on Horuksen silmä, jolla saa viitenä kappaleena 9000 kolikkoa, ja kolmantena seuraa scarabi, joilla saa 8000 kolikkoa.

Symbolien joukossa vilahtelee myös wild, joka on sfinksi. Se toimii tyypillisen wildin tapaan, eli korvaa kaikki toiset symbolit lukuun ottamatta scatteria. Wild myös kertoo voitot kahdella. Scatterina häärää faaraosymboli. Scatterit voivat ilmaantua minne päin rullia tahansa, ja toisin kuin useissa muissa tapauksissa, ne eivät ole portti ilmaiskierroksiin. Sen sijaan scatterit kahtena, kolmena, neljänä tai viitenä kappaleena kertovat voiton kahdella, neljällä, kuudellatoista tai parhaassa tapauksessa 32 kertaa. Näin ollen scatterit ovat tämän slotin ässä hihassa kun puhutaan mukaville voitoille pääsemisestä.

Egyptian Magic slotin voittorakenne on varsin yksinkertainen ja helposti hahmotettava, ja samalla houkutteleva. Vaikka paras lopputulos syntyykin viidellä symbolilla, myös pienemmät määrät samaa symbolia maksavat aivan kelpo voittoja pelaajan housuntaskuun. Vielä kolmellakin samanlaisella symbolilla kertyy voittoa 10-100 kolikkoa. Ja kun muistetaan vielä wild ja scatter, sekä niiden mukanaan tuomat voiton monistajat, voi hyvällä syyllä todeta, että egyptiläinen aarrekammio alkaa toden teolla näyttäytyä houkuttelevassa valossa, mahdollisista faaraon kirouksen uhasta huolimatta.

Mitään varsinaista bonuspeliä ei Egyptian Magic sisällä, ja ilmaiskierroksetkin puuttuvat, mikä saattaa joidenkin pelaajien mielestä olla isokin puute. Usein kuitenkin sanonta vähemmän on enemmän, ja slotista huokuva selkeys ja suurilinjaisuus on joka tapauksessa erittäin houkuttelevaa ja tervetullutta. Moni slotti saattaa myös kompastua omaan monimutkaisuuteensa, ja pelaaja saattaa turhautuneena pienen kokeilun jälkeen luovuttaa pään raapimisen, ja suunnata tiensä helppokäyttöisempien ja yksinkertaisempien pelien pariin.

Ulkoasu

Mielenkiintoisen ja innostavan Egyptiin sijoittuvan slotin tekeminen on suuri haaste, mutta NeoGames suoriutuu tehtävästä aivan kelvollisesti, eikä missään tapauksessa pyytele anteeksi moneen kertaan koluttua aihettaan. Mukaan on otettu ne elementit, joilla slotin maailma on haluttu rakentaa, ja egyptiläinen tunnelma luoda, riippumatta siitä, miten usein ne ovat jo muissa vastaavan tyyppisissä sloteissa vilahdelleet. Kaikki yksityiskohdat ovat tyylikkäitä ja aidon oloisia, värimaailma on houkutteleva ja mukava katsoa, ja grafiikat selkeitä ja laadukkaita. Visuaalisesta kokonaisuudesta piirtyy varsin korkeatasoinen kattaus. Varsinkin nettikasinoiden uudemmat pelaajatulokkaat, jotka eivät vielä ole jahdanneet egyptiläisiä aarteita ja pakoilleet kostonhimoisia muumioita kyllästymiseen asti, tykästyvät varmasti Egyptian Magic slotin antiin.

Yhteenveto

NeoGames ansaitsee ehdottomasti puhtaat paperit Egyptian Magic slotista lähemmänkin tarkastelun jälkeen. Ulospäin välittyy mielikuva, että slottia on lähdetty rakentamaan selkeän suunnitelman ja tarkan vision mukaisesti, ja mukaan on otettu sellaisia vahvuuksia kuin hallittavuus ja yksinkertaisuus, jotka kannattelevat peliä hienosti eteenpäin. Perustoimintoihin panostaminen bonuspelien kustannuksella tuo Egyptian Magicille tyyliä ja vetovoimaa, ja nostaa sen irti sekavien ja turhan monimutkaisten kolikkopeliautomaattien massasta.

Aihepiirin tunnistettava estetiikka noudattaa rohkeasti ja anteeksipyytelemättä tuttua ja moneen kertaan nähtyä linjaa, mutta Egypti on Egypti, eikä se siitä muuksi muutu. Värimaailma on kaunis, grafiikat onnistuneita, ja yksityiskohdista rakentuu erittäin aidon oloinen ja uskottava egyptiläinen maailma. Vähintään aihepiirin uskolliset kannattajat pitänevät Egyptian Magic slotista erittäin paljon, mutta kenelle tahansa kolikkopeliautomaattien ystäville tiedossa on varmasti viihdyttävää ja nautittavaa pelailua.