Cleo’s Wish slot paljastaa kuningatar Cleopatran salaisuuksia

Siniseltä taivaalta porottava aurinko polttaa jättimäisten pyramidien kivisiä seinämiä. Erämaan hiekka pölisee, ja pientä helpotusta kuumuuteen tuova hentoinen tuulenvire heiluttelee varovaisesti joenrantaa reunustavien palmujen lehvistöjä kuin epävarmana siitä, rikkooko sen liike sopimattomasti hikisen ilman ympäröivää rauhallista iltapäivää. Jostain leijailee mausteisen, kielenkannoista kosteutta irrottavan herkullinen ruoan tuoksu. Kauempaa kantautuu leikkivien lasten ääniä ja kiljahtelua, jota välillä rikkoo jälkikasvuaan ojentavan äidin napakka ääni. Kaikki vaikuttaa normaalilta ja rauhalliselta, mutta jonkin matkan päässä, kuningattaren temppelissä, seisoo kaunis, mustahiuksinen nainen kaukaisuuteen tuijottaen. Ei ole täyttä varmuutta siitä, mitä naisen mielessä liikkuu. Ehkä hän ikävöi kaukana poissa olevaa rakastaan, tai ehkä mielen vetävät vakavaksi yhteiskunnalliset murheet, joita yhden maailmanhistorian vaikuttavimman kulttuurin hallitsijalla Antiikin aikaan epäilemättä riitti.

Muinaisen Egyptin kuningatar Cleopatra on ikoninen, maailmanhistoriaan vahvasti elämään jäänyt hahmo, jonka elämän vaiheet ovat kiehtoneet myös peliyhtiö NextGeniä siinä määrin, että on syntynyt kolikkopeliautomaatti Cleo’s Wish slot. Sarjakuvamainen kuvitus levittää pelaajan eteen väkevän ja aidon oloisen muinaisen maailman, ja johdattaa mukanaan pari tuhatta vuotta ajassa taakse päin. Ihmiset olivat ihmisiä silloinkin, ja vaikka maailma muuttuu, niin tietyt murheet seuraavat mukana ajasta ja vuosiluvusta riippumatta. Ihmiset ovat aina ja kaikkialla riidelleet ja rakastaneet, sotineet ja solmineet rauhan. Siinä sivussa on eletty arkista elämää, kasvatettu lapsia ja puuhattu jokapäiväisiä puuhia. Joiden elämästä muodostuu jotain tavallista suurempaa, ja silloin voi käydä niin, että huomaa nousseensa jo 18-vuotiaana mahtavan valtakunnan kuningattareksi, ja ajautuneensa rakkaussuhteeseen itse Julius Caesarin kanssa. Näin kävi Cleopatralle, ja Cleo’s Wish slot on hieno ja jännittävä kunnianosoitus tuolle erittäin poikkeukselliselle naiselle.

Pelin perusteet

Kuningatarmaisen arvokas pelinäkymä toivottaa pelaajan tervetulleeksi seikkailemaan Cleopatran seurassa. Kullansävy lämmittää tyylikästä, osin hienosti läpinäkyvää pelipöytää, ja kuningatar itse on heti alusta asti mukana tapahtumissa. Niili-joen suiston hedelmällinen ympäristö reunustaa rullia, ja kaikki on toteutettu niin laadukkaasti, että egyptiläiseen tunnelmaan on todella helppo heittäytyä. Jotta pääsee aloittamaan voittojahdin kuningattaren seurassa, on ensin päätettävä millä panoksilla haluaa lähteä liikenteeseen. Tämä tapahtuu asettamalla koneeseen kolikon arvo ja määrä. Kolikkosymbolia klikkaamalla voi valita panokseksi jotain 0.01 ja 1 välillä. Settings-kohdasta pääsee tekemään lisäasetuksia, kuten valitsemaan Autoplay-toiminnon. Sen avulla ei pelatessa tarvitse koko ajan istua tiiviisti laitteen ääressä, vaan kone pelaa automaattisesti pelaajan säätämillä asetuksilla niin monta peräkkäistä kierrosta kuin pelaaja itse haluaa. Kun kaikki on niin kuin pitää, voi etsiytyä Play-painikkeen ääreen, ja pistää rullat käyntiin.

Cleo’s Wish slotin keskimääräinen palautusprosentti on suhteellisen matala 95.15, ja maksullisen pelin lisäksi pelaajan on mahdollista nauttia kuningattaren seurasta myös astetta rennommin ilman panoksia, ilmaisen demoversion välityksellä.

Symbolit ja bonustoiminnot

Hyvin tuttua egyptiläistä kuvaa maalaileva slotti pyörittää rullillaan sellaisia klassisia elementtejä kuin scarab-kuoriainen, kultainen rannekoru, Ankh, pyramidi ja tietysti Cleopatra. Pienempiä voittomahdollisuuksia tarjoilevat pelikorttisymbolit 9, 10, J, Q, K sekä A. Cleo’s Wish slotissa on tuttu marssijärjestys, ja mukana ovat perinteiseen tapaan myös wild ja scatter. Kuningatar itse on wild, ja se voi korvata ilmestyessään kaikki muut symbolit paitsi scatterin, ja vähintään kahtena kappaleena ilmestyessään myös tuoda pelaajalle voittoja omana itsenään. Scatterina toimii pyramidi, ja sen tuomat voitot kerrotaan panoksen määrällä. Voittoihin tarvitaan vähintään kolme kappaletta pyramideja, ja vähintään kolme scatteria myös käynnistää bonustoiminnot Cleo’s Parade sekä Eternal Riches. Epäilemättä kuningatar Cleopatra hallitsi valtakuntansa lisäksi myös valtavia kulta-aarteita, joiden jäljillä pelissä ollaan, ja jokainen pelaaja tietysti kuollakseen toivoo, että ripaus Cleo’n elämässä mukana kulkenutta tarunhohtoisuutta osuisi juuri omalle kohdalle. Kukapa tietää?

Cleo’s Parade käynnistyy kun viidennelle rullalle pysähtyy pino wildejä. Jokaisen kierroksen myötä pino siirtyy pykälän vasemmalle, ja mikäli wild-pinoja ilmestyy lisää, ja jatkuu kunnes pinot alkavat rullalta numero yksi.

Eternal Riches puolestaan avaa ovet ilmaiskierroksille, joiden aikana pelaajan on pyrittävä saalistamaan mahdollisimman paljon wildejä ja scattereita, päästäkseen lopulta käsiksi Super Spin Win Multiplier -toimintoon, ja sitä kautta toivottavasti suuriin voittoihin.

Ulkoasu

Cleo’s Wish slotin voimakas sarjakuvamaisuus tekee siitä jossain määrin kevyemmän oloisen kuin monet muut saman aihepiirin liepeillä liikkuvat slotit. Sen tarjoilemat voittomahdollisuudet kuitenkin ovat ehdotonta raskasta sarjaa, ja houkuttavat puoleensa pelaajia monista eri lähtökohdista. Suurisilmäinen Cleopatra-hahmo ei vaikuta aivan niin majesteettiselta kuin mihin tavallisesti on totuttu, vaan enemmänkin pikkutyttömäiseltä ja herttaiselta.

Rullien taustalla näkyvä tyypillinen, teräväkärkisten pyramidien ryhdittämä egyptiläismaisema ei varsinaisesti tarjoa mitään yllättävää, mutta on jokatapauksessa luonteva ja looginen valinta Cleo’s Wish slotin kaltaisen pelin näyttämöksi.

Yhteenveto

Totuttua hieman naivistisempi ote visuaalisessa puolessa tuo Cleo’s Wish slottiin mukavaa tuoreutta ja omaleimaisuutta. Se muodostaa hienon ja kiehtovan kontrastin pelin tarjoamille voittomahdollisuuksille, ja viehättää suurella todennäköisyydellä hyvinkin heterogeenistä pelaajajoukkoa. Egyptiläisteema on nettikasinomaailmassa suhteellisen kulunut aihepiiri, mutta siitä huolimatta markkinoille putkahtelee säännöllisin väliajoin uusia pelejä, joissa seikkaillaan pyramidien, faaraoiden ja egyptiläisten jumalien seurassa. Tietyn henkilöhahmon ympärille rakentuminen toki saa erottumaan joukosta hieman paremmin, mutta kuten arvata saattaa, on myös Cleopatra-aiheisia slotteja olemassa useampia kuin yksi.

Joka tapauksessa Cleo’s Wish slot tarjoaa nautittavan peli- ja aikamatkan vuosituhansien taakse, ja piirtää uskottavan ja viehättävän kuvan muinaisen mahtivaltakunnan tunnelmista. Muutamat hyvin suunnittellut bonustoiminnot innostavat rullien pyörittelyyn, ja kauniin pelin parissa viihtyy muiltakin osin kiitettävästi. Historiallinen päähenkilö syventää pelikokemusta, ja laittaa mielikuvituksen laukkaamaan niin, että pelin aiheet jäävät päähän pyörimään ja elämään vielä pitkäksi aikaa sen jälkeen, kun rullat ovat pelihetken jälkeen pysähtyneet.